Etsitään uutta kirjastonhoitajaa!

Lasten vanhemmilla on Suomi-koulutoiminnassa myös aktiivinen rooli. Kuten tiedätte, Bernin Suomi-koululla on oma pieni kirjasto, jonne saamme Suomi-seuran lahjoittamana vuosittain uusia kirjoja, mutta myös yksityisiä lahjoituksia tulee. Kirjastomme pitkäaikainen hoitaja Eija, on luopumassa työstään, jota hän on arvokkaasti tehnyt ja nyt haemme tilalle uutta innokasta kirjastonhoitajaa! Muistakaa että kirjasto on kaikkien Suomi-koululaisten käytössä koulukertojen yhteydessä ja sen käyttö sisältyy lukukausimaksuihin.

Tässä hieman Eijan kertomana kirjastonhoitajan tehtävästä.

Kirjastonhoitaja yleensä laittaa kirjat ja lainakorttilaatikon esille. Kirjat on jaettu kahteen kaappiin, eli osa on muovilaatikoissa, kuten pahvikuvakirjat, satukirjat ja joulukirjat ja sitten koulupäivän päätteeksi laittanut sitten taas kirjat jne takaisin kaappiin.  

Toinen tehtävä on pitää kirjastoa ajantasalla, joka ei aina täydellisesti onnistu, sillä kirjoja unohtuu kotiin, lainakortti unohtuu pois lainauskortistosta jne. Joka vuosi Suomi-seura lahjoittaa meille 20 kirjaa, jotka sitten pitäisi varustaa tarroin ja numerotaskujen kanssa ja kirjata tiedostoon. Myös yksityishenkilöt lahjoittavat silloin tällöin kirjoja Suomi-koululle. Tarvittaessa myös, kirjastonhoitaja käy Länggassella toimivasta kirjastotarvikekeskuksesta hakemassa tarvittavaa materiaalia esim. numerokortteja tai taskuja. Hyvä olisi, jos kirjastonhoitaja myös mainostaisi kirjastoa, ilmoittaisi uusista kirjoista tai voisi myös perustaa mahdollisuuden keskustella kirjojen sisällöstä, joka sitten auttaisi muita äitejä kirjojen valinnassa. Kirjastonhoitaja esittelee myös kirjaston uusille vanhemmille.

Uusi kirjastonhoitaja voi kehittää halunsa mukaan jonkun modernimman ja ehkä sujuvamman ylläpitotavan. Vanhoja kirjoja on vähennetty aina välillä kirjastosta, jotta uusille kirjoille on tilaa.

Jätä kommentti